Sninské biokúpalisko si už vychutnávajú prví rekreanti

14.06.2013 Snina

Snina 14. júna (TASR) - Areál biokúpaliska v meste Snina si už plnými dúškami vychutnávajú prví rekreanti. Letnú turistickú sezónu tam otvorili v sobotu 8. júna.
"Pôvodne sme chceli otvoriť ešte prvého júna, no nepriaznivé počasie nám to nedovolilo," informoval TASR vedúci oddelenie rekreačných a športových služieb mesta Snina Štefan Čus.
Dodal, že v areáli biokúpaliska, ktoré prevádzkuje miestna samospráva, pribudlo v tomto roku viacero noviniek. "Ide konkrétne o novú detskú lanovku a ruské kolky. Čoskoro tu umiestnime nafukovací vodný futbal," priblížil Čus.
Ako ďalej uviedol, ceny vstupného do areálu biokúpaliska oproti vlaňajšku narástli. "Ceny oproti minulému roku išli pre cezpoľných, teda ľudí, ktorý nemajú trvalé bydlisko v Snine, o 40 percent hore. To bol pôvodný návrh, ktorý pred časom neprešiel, tak sme sa k tom u vrátili vzhľadom na to, že v minulom roku bol ten hospodársky výsledok trocha horší."
Obyvatelia Sniny ale môžu rátať s rovnakými cenovými podmienkami ako vlani. Pri vstupe do rekreačného areálu sa však musia preukázať kartou obyvateľa, ktorú im na vlastnú žiadosť a po splnení určitých podmienok vydá sninská radnica.
Rekreačný areál za Sninou prešiel v roku 2010 rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá si vyžiadala približne milión eur. Po prvýkrát sa v ňom mohli návštevníci okúpať v lete 2011. Hlavným lákadlom strediska je zmienené biokúpalisko, ktoré využíva na filtráciu vody biotop vodných rastlín a rias bez prídavkov chémie.
 

Vyberte región